Kuidas lubada või keelata Windows 10 kasutajakonto?

Kui teate, kuidas Windows 10-s kasutada mitut kohalikku kasutajakontot, saate luua nii palju kohalikke kasutajakontosid kui vaja. Väljakutse seisneb selles, kuidas hallata Windows 10 kasutajakontosid, kui neid on liiga palju. Niisiis, kas ma saan Windows 10 konto keelata?



Siin on, mis juhtub siis, kui konto keelate ja kuidas seda teha.

Mida tähendab kasutajakonto keelamine?

Windowsi konto keelamine erineb selle kustutamisest. Konto kustutamine eemaldab kõik selles sisalduvad. See hõlmab isikupärastatud seadeid, rakendusi ja faile. Teisalt eemaldab konto keelamine lihtsalt konto ikooni.



Kontode keelamine võib olla suurepärane täiendav turvameede teie arvuti kaitsmiseks, kui te ei soovi, et teised kasutajad prooviksid juurdepääsu kontodele, kuhu nad ei peaks. Kui mõni kasutaja tekitab turvaohte, kombineerige sellised turvameetmed tugeva antivara tarkvaraga, näiteks pahavaratõrjega.

Kasutajakontode keelamine

Käsuviiba kasutamine (Windows 10 Home ja Pro)



Windows 10 kodu-, ettevõtte ja Pro versioonid pakuvad kohalike kasutajakontode lubamiseks ja keelamiseks käsuviiba funktsionaalsust. See meetod on lihtne, kuna käsuviipale pääseb kiiresti juurde.

Järgige seda protsessi:

  1. Klõpsake Windowsi nuppu Start.
  2. Tippige otsingukasti cmd
  3. Leidke saadud suvanditest käsuviip.
  4. Paremklõpsake käsuviipal. Valige Käivita administraatorina.
  5. Kui käsuviip avaneb, näete sisestamisviiba.
  6. Sisestage see käsk (asendage keelatava konto nimega): net user / active: ei
  7. Oodake käsu lõpuleviimist ja sulgege seejärel käsuviip.

Nüüd on kasutajakonto keelatud. Windowsi sisselogimisel ei näe te seda aktiivse kontona.

Kui te ei mäleta selle konto nime, mille soovite keelata, leiate selle ka käsuviibalt. Selleks tippige: netikasutaja .



Käsuviip kuvab kasutajakontode loendi.

Arvutihaldustööriista kasutamine (Windows 10 Pro)

Windowsi 10 Pro kasutajatel on kasutajakontode keelamiseks täiendav võimalus kasutada arvutihaldustööriista.

Arvutihaldustööriist pakub juurdepääsu mitmele haldustööriistale, sealhulgas Performance Monitor, Disk Manager, Device Manager, Task Scheduler. Selles on ka jaotis Kohalikud kasutajad ja rühmad, mida saate kasutada oma seadme kasutajate juurdepääsu piiramiseks.

Järgige seda protsessi:

  1. Minge Windowsi menüüsse Start.
  2. Otsi arvutihaldust
  3. Alternatiiv 2. etapile: vajutage Windows + X ja valige suvandist Kasutajad arvutihaldus.
  4. Avaneb arvuti haldamise aken. Navigeerige jaotisse Süsteemitööriistad, seejärel kohalike kasutajate ja rühmade juurde ning lõpuks jaotiseni Kasutajad.
  5. Parempoolses osas kuvatakse kõik kasutajakontod.
  6. Tuvastage kasutajakonto, mille soovite keelata, ja paremklõpsake sellel.
  7. Seejärel klõpsake nuppu Atribuudid .
  8. Avaneb aken Atribuudid. Valige märkeruut sildiga Konto on keelatud .
  9. Salvestage muudatused, klõpsates nuppu OK.



Kui olete arvutihalduse sulgenud, keelatakse kasutajakonto.

Kasutajakontode lubamine

Kui soovite keelatud kasutajakontod uuesti lubada, järgite paljuski sama protsessi, mida tegite kontode keelamisel.

Windows 10 Home, Enterprise ja Pro versioonide jaoks kasutage käsuviiba:

  1. Klõpsake Windowsi nuppu Start.
  2. Tippige otsingukasti cmd
  3. Leidke saadud suvanditest käsuviip.
  4. Paremklõpsake käsuviipal. Valige Käivita administraatorina.
  5. Kui käsuviip avaneb, näete sisestamisviiba.
  6. Sisestage see käsk (asendage lubatava konto nimega): net user / active: jah
  7. Oodake käsu lõpuleviimist ja sulgege seejärel käsuviip.

Window 10 Pro jaoks kasutage arvutihalduse tööriista:

  1. Minge Windowsi menüüsse Start.
  2. Otsi arvutihaldust.
  3. Alternatiiv 2. etapile: vajutage Windows + X ja valige suvandist Kasutajad arvutihaldus.
  4. Avaneb arvuti haldamise aken. Navigeerige jaotisse Süsteemitööriistad, seejärel kohalike kasutajate ja rühmade juurde ning lõpuks jaotiseni Kasutajad.
  5. Parempoolses osas kuvatakse kõik kasutajakontod.
  6. Tuvastage kasutajakonto, mille soovite lubada, ja paremklõpsake sellel.
  7. Seejärel klõpsake nuppu Atribuudid .
  8. Avaneb aken Atribuudid. Tühjendage märkeruut siltidega Konto on keelatud .
  9. Salvestage muudatused, klõpsates nuppu OK.